Verankeringen

Voor het leveren en monteren van mechanische en chemische verankeringen in beton en steensoorten, ankers en draadeinden bent u bij Gilkens Betonboringen aan het goede adres.

 

Alles in een hand; het leveren en monteren van stekwapeningen en draadankers, lijmverankeringen, advies over toepassingsmogelijkheden van chemische en mechanische verankeringen en alle aanverwante werkzaamheden.

 

Door de jarenlange ervaring met uiteenlopende projecten biedt Gilkens Betonboringen u de juiste oplossingen en waarden.

 

Mechanische verankering

 

Een veel voorkomende manier van verankeren is middel de mechanische verankering, ook wel keilbout genoemd. Deze heeft een hogere treksterkte dan een plug en is snel te monteren. De treksterktes welke met mechanische ankers bereikt kunnen worden variëren per type en diameter.

 

Chemische verankering

 

Het chemische anker is de beste manier van verankeren. Het plaatsen van de chemische verankering dient zorgvuldig te gebeuren door een vakman als Gilkens Betonboringen. Het is namelijk zeer belangrijk dat de boorgaten goed worden schoongemaakt, daarna is tijd nodig om de chemische verankering te laten uitharden voordat de verbinding belast wordt. De treksterktes welke met chemische ankers bereikt worden zijn hoger dan met mechanische ankers.